Brootsorten
Holtovenbroot
sĂĽnd temlich lecker, dat gifft daarvun
höchst veel Sorten, blots leider
nich bi jeden Bäcker, se hebbt dat
nich in ehr Borten.
Wöög
Joghurtbroot is kuum fraagt, Konsumenten koopt
dat bloot to Noot, in de mesten
Läden warrt seggt: „Ik eet an´n
levsten Vollkoornbroot."
Blots
Roggenbroot mit Walnötgesmack, is siet lang
Tiet een Renner, anboden warrt
dat in´n Kilopack, un as Häppchen,
bloot för Brootkenner.
Doch een Dag
geev dat Striet bi´n Bäcker, mit een anners
bannig nett Kundin, se schree: „Dat
geiht mi op´n Wecker, daar is doch
keen een Walnöötstücken in!"
De Bäcker
seggt: „Daar nützt keen Söken, dat gifft ok würgelk
keen Sinn, denn ok in en
Marmorkoken, is
keen een ́n StĂĽcken Marmor in!"
©
Horst Rehmann
Brotsorten
Holzofenbrote
sind sehr lecker,
es gibt davon längst viele Sorten,
nur leider nicht bei jedem Bäcker,
sie haben´s nicht in ihren Borten.
Weiches Joghurtbrot ist kaum gefragt,
Konsumenten kaufen´s nur zur Not,
in den meisten Läden wird gesagt:
„Ich verzehre
lieber Vollkornbrot.“
Nur
Roggenbrot mit Walnussgeschmack,
ist seit
geraumer Zeit ein Renner,
angeboten
wird´s im Kilopack,
und als
Häppchen, nur für Brotkenner.
Doch eines
Tags gab´s Streit beim Bäcker,
mit einer
sonst sehr netten Kundin,
sie schrie:
„Es geht mir auf den Wecker,
da ist doch
kein Walnussstückchen drin !“
Der Bäcker
sprach: „Da nützt kein Suchen,
es ergibt auch wirklich keinen Sinn,
denn auch in einem Marmorkuchen,
ist kein einziges StĂĽckchen Marmor drin !"
© Horst
Rehmann
|